Videospeler inladen...

Wat moet er gebeuren met de Stadsschouwburg van Antwerpen? Kies mee

De Stadsschouwburg is toe aan renovatie, maar de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil liever een volledig nieuw gebouw. Wat moet er volgens u komen?

Tim Devos van Endeavour, bureau voor sociale stadsplanning, vindt het een ideaal moment om de discussie op te starten.

Ook Geert Allaert van Music Hall, die als concessiehouder van de Stadsschouwburg betrokken partij is, wil graag mee de toekomst bespreken van "den bunker", zoals de schouwburg wel eens wordt genoemd.

Mooi of lelijk hoeft geen argument te zijn, maar een gebouw als de Stadsschouwburg heeft wel een bijzondere theaterinfrastructuur die vandaag makkelijk enkele honderden miljoenen euro's kost. Het gebouw heeft een van de grootste podia van Europa, met een complex liftensysteem en draaibaar podium, waar zelfs de Londense West End jaloers naar kijkt. Het Theaterplein vóór de schouwburg heeft ondertussen ook een geslaagde transformatie ondergaan, met een grote glazen luifel, ontworpen door de Italiaanse architecten Bernardo Secchi en Paola Viganò. Moet die ook verdwijnen? En heeft Antwerpen nog nood aan een theaterzaal met 2.000 zitplaatsen? 

VIDEO: bekijk hier de rondleiding op en onder het podium

Videospeler inladen...

Meest gelezen