Wil de echte Nicole dan nu opstaan?

Een ontmoeting eind vorige week tussen Carlos Zetina, student aan de University of Calgary in de Canadese provincie Alberta, en een zekere Nicole liep toch af op een sisser, toen bleek dat Zetina haar daarna niet meer kon bereiken. Blijkbaar was er iets fout gegaan bij de uitwisseling van de telefoonnummers. Daarom besloot Zetina iedere Nicole op de universiteitscampus via mail aan te schrijven. Niet alleen leidde dit tot het vinden van 'zijn' Nicole, maar ook tot het smeden van vriendschapsbanden tussen de Nicoles, en Nicolettes, van de universiteit.

"Ik vermoed dat ze me het verkeerde nummer gegeven had, want toen ik haar een berichtje stuurde, antwoordde iemand anders. Het enige wat ik zeker wist was dat ze uit Nederland afkomstig was. Ik heb dan het adressenbestand van de universiteit geconsulteerd en alle studenten die Nicole heetten daaruit gefilterd. Dat heeft me weinig werk gekost. Ik wilde de echte Nicole iets toesturen, opdat ze niet zou denken dat ik zo’n type ben dat iets belooft maar het dan niet doet", aldus Zetina op nieuwswebsite The Star. Uiteindelijk stuurde de jongeman 246 mails.

Het gevolg was dat de vrouwen met de naam Nicole besloten om een Facebookgroep te vormen, "Nicole from last night", en om elkaar te ontmoeten, om zo Zedina te helpen bij zijn zoektocht. Want uiteindelijk bleek de Nederlandse Nicole niet onder de ontvangers van het mailbericht te zitten. Die raakte pas op de hoogte toen het verhaal van de zoektocht viraal ging. Ze liet de Facebookgroep dan ook weten dat zij "the real Nicole" was.

Nicole MacMillan: "De echte Nicole heeft me intussen toevertrouwd dat ze niet bewust een verkeerd nummer aan Zetina gegeven heeft. Omdat ze hier nog maar pas was, had ze een tijdelijk nummer toegewezen gekregen. Nu heeft ze haar nieuwe en definitieve nummer doorgegeven aan hem. Waardoor dit verhaal echt wel een mooi einde kent."

Zetina en de echte Nicole hebben alvast plannen om elkaar nog deze week opnieuw te ontmoeten. Terwijl de andere Nicoles -en Nicolettes- hun vriendschapsbanden nog zullen proberen te verstevigen.

Meest gelezen