Na "Pano" roept ook Arteveldehogeschool Gent student op het matje 

Na de Universiteit Gent onderneemt nu ook de Arteveldehogeschool Gent actie tegen een student die verbonden was aan Schild & Vrienden. Het gaat om een student die actief betrokken zou zijn bij de rechts-radicale beweging. Het gaat niet om een verwijdering van de student, zoals de UGent deed met Dries Van Langenhove. "De eerste stap is dat de student wordt gehoord", zegt woordvoerster Kristine De Smet. 

"Wij vragen van onze studenten respect voor diversiteit", zegt de woordvoerder van de Arteveldehogeschool Gent. "Berichten zoals we die in de reportage te zien kregen, genre "dikke vrouwen zijn ranzig", kunnen we niet tolereren van studenten die later tijdens hun job in contact komen met alle soorten mensen." 

"De student wordt gehoord door een commissie, om te polsen naar zijn positie binnen Schild & Vrienden. De maatregelen die daarop volgen, kunnen gaan van een vrijpleiting tot zelfs een verwijdering van de student", zegt de hogeschool. "Maar voorlopig is dat niet aan de orde."

De schijn is gewekt dat hij het gedachtegoed van Schild & Vrienden deelt 

Kristine De Smet, woordvoerder van Arteveldehogeschool Gent

De hogeschool was gealarmeerd door een ophefmakende "Pano"-reportage over de rechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden vorige week. "De student komt daar heel prominent in beeld, deelnemend aan een actie, en in de dichte entourage van de leider van Schild & Vrienden", zegt woordvoerder De Smet. "Dat wekt de schijn dat hij het gedachtegoed van de organisatie deelt." 

Verder benadrukt de hogeschool dat ze niet wil deelnemen aan "een heksenjacht": "Het gesprek is een eerste stap van een tuchtprocedure, maar de student kan nog steeds vrijgepleit worden." 

Meest gelezen