België krijgt binnenkort diplomatiek bureau in Congo-Brazzaville

Binnenkort opent in Brazzaville, de hoofdstad van Congo-Brazzaville, een Belgisch diplomatiek bureau. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aangekondigd.

Reynders rondde in Congo-Brazzaville een rondreis van bijna een week af op het Afrikaanse continent. Hij sprak er met zijn ambtgenoot Jean-Claude Gakosso en president Denis Sassou-Nguesso. De opening van het bureau in Brazzaville past in de hertekening van het netwerk van diplomatieke posten die Reynders in 2014 in gang zette.

De minister van Buitenlandse Zaken hield tijdens zijn bezoek een pleidooi voor de versterking van de bilaterale relaties tussen ons land en Congo-Brazzaville. Volgend jaar komt er in principe een verkennende economische missie van de drie gewesten naar het Centraal-Afrikaanse land.

Tijdens zijn gesprekken had Reynders het ook over de situatie in Burundi en de Democratische Republiek Congo (DRC).

Meest gelezen