Videospeler inladen...

Zware brand bij Umicore Hoboken opnieuw onder controle na opflakkering

De zware brand bij metaalverwerkendbedrijf Umicore in Hoboken in Antwerpen is opnieuw onder controle, na een opflakkering eerder vanavond. Er blijft wel een ploeg van de brandweer ter plaatse om de situatie op te volgen.

Rond 16 uur meldde de brandweer dat er opnieuw rookontwikkeling was nadat isolatie vuur had gevat. De opflakkering was vrij snel onder controle. Er blijft wel een ploeg ter plaatse.

De brand was vanmorgen rond 7.30 uur ontstaan aan een scrubberinstallatie, een eenheid die gassen reinigt vooraleer ze worden uitgestoten. In de afdeling in kwestie waren 30 mensen aan het werk. Zij werden meteen geëvacueerd en elders op de bedrijfssite ondergebracht. De andere afdelingen van het bedrijf moesten niet worden ontruimd en blijven voorlopig actief. 

De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd om de coördinatie van de hulpdiensten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. De brandweer zone Antwerpen werkte samen met de bedrijfsbrandweer van Umicore en met de brandweer zone Rand, onder meer om metingen uit te voeren in de omgeving. Voorlopig zijn er geen abnormale waarden gemeten wat betreft giftige stoffen. Rook is echter altijd giftig, klonk het.

Rond de middag meldde de brandweer dat de brand onder controle was en dat de bewoners opnieuw naar huis mochten. Een paar uur later volgde er dus nog een kleine opflakkering.

Videospeler inladen...

Meest gelezen