Duitse Ryanair-werknemers staken

In Duitsland hebben piloten en cabinepersoneel bij Ryanair zoals aangekondigd het werk neergelegd. De Ierse lagekostenmaatschappij heeft als gevolg van de staking 150 van de 400 vluchten geschrapt.

De Duitse pilotenvakbond Cockpit en de vakbond voor het cabinepersoneel Verdi riepen op tot een 24 urenstaking vanaf vanmorgen. Aan de Berlijnse luchthaven Schönefeld verzamelden een dertigtal werknemers, om te protesteren tegen het beleid van de luchtvaartmaatschappij.

Bij Ryanair is al maanden sociale onrust. Het personeel wil betere arbeidsvoorwaarden en de toepassing van lokaal recht. In België, Italië, Portugal en Spanje wordt gedreigd met de "grootste staking ooit" bij Ryanair, wellicht op 28 september.

Eind juli staakte het cabinepersoneel in België, Italië, Spanje en Portugal al eens. Nadien was er een pilotenstaking in België, Zweden, Ierland, Duitsland en Nederland.

Meest gelezen