Geen aanplakborden in Heuvelland

De gemeente Heuvelland zal voor de verkiezingen geen aanplakborden voorzien waarop de partijen hun affiches kwijt kunnen. "Het zijn grote stukken die veel plaats innemen en in de korte periode dat ze buiten staan, worden ze nauwelijks bekeken", zegt burgemeester Marc Lewyllie.

Heuvelland heeft acht dorpskernen waar zo'n aanplakbord normaal gezien zou moet komen. "Die borden werden op één bepaalde plaats gezet. Maar de kans dat de burgers dat zien, is zodanig klein dat ik ervan uitga dat het niet meer de moeite is om zo'n borden te plaatsen. Bovendien zijn die borden heel erg groot en moeten er daarvoor gigantische putten gegraven worden. Daarnaast stockeren wij die borden in een loods, maar eigenlijk is de helft van de loods al vol enkel en alleen door die borden daar te zetten. Onpraktisch, dus", vertelt burgemeester Marc Lewyllie.

Mag dat wel?

Volgens de burgemeester kan niemand zeggen of de gemeente verplicht zulke borden moet plaatsen. Als er geen officiële reactie komt, gaan de borden tegen de volgende federale verkiezingen definitief weg.