Copyright © ©Netflix/Courtesy Everett Collection / Everett Collection

Politie en parket op zoek naar man die Brusselse school binnendrong met "Casa de Papel"-masker

Politie en parket zijn op zoek naar een man die begin deze week een Brusselse middelbare school binnendrong met een wapen. Hij droeg een Salvador Dali-masker zoals in de populaire Netflix-serie "Casa de Papel" en bedreigde de leerlingen met een handvuurwapen. 

"Maandag is een individu kort voor 14u de Léon Lepageschool in het centrum van Brussel binnengedrongen", zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "Hij trok naar de eerste verdieping en ging een klas binnen, waar hij de leerlingen bedreigde en zei dat hij hun pennenzak wilde meenemen. Hij droeg een handvuurwapen en een masker in de stijl van "Casa de Papel". Het masker werd nadien teruggevonden en is in beslag genomen. Het wapen is niet aangetroffen dus we weten niet of het ging om een echt vuurwapen of om een nepwapen."

De dader sloeg op de vlucht toen een leraar tussenbeide kwam. “Hij heeft de school verlaten en niemand is gewond geraakt”, zegt Van Wymersch. "De dader wordt actief opgespoord, maar voorlopig is er nog niemand opgepakt."

Meest gelezen