Gezocht: uitbaatster voor laatste kegelbaan van Antwerpen

De allerlaatste kegelbaan van Antwerpen dreigt te verdwijnen, als niemand ze wil overnemen. En dat zou huidige uitbaatster Lieve Denis erg jammer vinden.

Olympisch

Al meer dan een jaar zijn ze op zoek: Lieve Denis en haar man Hans. Zelf hebben ze de baan 9 jaar geleden overgenomen. "Om uit te bollen," lacht ze. Maar tot hiertoe heeft niemand zich aangemeld. "En dat is toch wel jammer", vindt Lieve. "Goed, het is een wat vergeten sport, maar ooit was het een Olympische discipline." 

Bowling

Kegelen lijkt op bowling, maar toch is het een heel ander spelletje. "Er zitten geen gaten in de bal en je speelt het in team, niet individueel. De banen zijn ook veel smaller. Diegene die hier liggen zijn al meer dan 100 jaar oud, maar nog altijd in prima staat."

Overnemer

Tot eind juni kan je nog kegelen, maar als het koppel tegen dan niemand heeft gevonden, is het onherroepelijk gedaan. Als je interesse hebt in een nieuwe uitdaging, dit is een goeie vindt Lieve. "Je hoeft er ook niet per se voor te hoeven kegelen, zolang je maar graag een babbeltje doet met de mensen."

Meest gelezen