Foto: Berry Stokvis/HH

Steenrijke Chinees wil museum over Vlaamse duivensport openen in China

De steenrijke Chinees Xing Wei doet beroep op duivenveilingsite Pipa om een cultuurpark in te richten over de Vlaamse duivensport. Zaakvoerder Nikolaas Gyselbrecht uit Knesselare zamelt de spullen in en verscheept ze naar China.

Er komt binnenkort een soort museum rond de Vlaamse duivensport in China. De Chinese duivenverzamelaar Xing Wei heeft al miljoenen uitgegeven aan de sport en heeft nu het idee een cultuurpark te openen.

Een tijdje geleden kocht hij nog een prijsduif in Kessel voor 400.000 euro. Nikolaas Gyselbrecht uit Knesselare van de duivenveilingsite Pipa weet al langer dat de duivensport daar populair is, vertelt hij in "Start je dag".

"Men koopt heel graag Vlaamse duiven in China. Xing Wei is een klant van ons en heeft ons nu gevraagd om speciale zaken naar hem te sturen op zijn kosten", vertelt hij. Het gaat dan om oude spullen uit de duivensport: oude duivenhokken, oude foto's of broedschalen, niets is te gek.

"Oude rommel zou ik hem niet opsturen. Maar dingen van vroeger die nog intact zijn en niet meer gebruikt worden wel. Iedereen mag eigenlijk dingen komen aanbieden. Ik leg ze dan voor en hij beslist of hij het wil of niet," besluit Gyselbrecht. 

Meest gelezen