Oude hoeve moet verdwijnen voor parking Delhaize in Sint-Joris-Weert

In Sint-Joris-Weert bij Oud-Heverlee moet een oude hoeve verdwijnen voor een nieuwe parkeerplaats van de lokale Delhaize. De gemeente wilde de grond in z'n geheel kopen maar een stuk ervan gaat nu naar de winkel.

De gemeente wou een weide en de hoeve al lang kopen om er sociale woningen en de muziekschool en de scouts een plaats te geven. Omdat de gemeente niet genoeg geld had hebben ze een afspraak gemaakt met de plaatselijke Delhaize.   

Opvallende afspraak

De eigenaars van de winkel wilden al langer extra parkeerruimte en hebben meteen een deel van de grond overgekocht van de gemeente. Een opvallende afspraak geeft schepen van ruimtelijke ordening Adri Daniëls toe. "We wilden de grond in z'n geheel aankopen maar dat ging niet. Via een afspraak is dan een deel doorverkocht", zegt Daniëls. "Ik vind het ergens jammer want als inwoner van Sint-Joris-Weert had ik natuurlijk liever gehad dat we de hele site konden kopen."

De verkoop is vorige week beklonken en de hoeve zal mogelijk op kort termijn tegen de grond gaan. In de hoeve woont een gezin, dat het pand huurt. Zij moeten nu op zoek naar een andere woning.

Meest gelezen