Videospeler inladen...

"De tijd dat elk dorp per se een kerk moet hebben, is voorbij"

Laura Massa (23) woont in Velle en vraagt op jijkiest.be om de kerk in het dorp te herbestemmen. Ze wil een nieuwe invulling voor het gebouw die "beter tegemoetkomt aan de noden en wensen van de hele gemeenschap." Maar wat met de kerkgangers? Die vraag kreeg Laura vanmorgen voorgeschoteld in "Bij Debecker" op Radio 1.

Het voorstel van Laura op jijkiest.be krijgt meer likes dan dislikes. Dat er voor- en tegenstanders zijn van het idee om kerken in Vlaanderen en Brussel te herbestemmen blijkt ook uit het gesprek van Debecker deze morgen met Laura en enkele luisteraars.

Herbeluister hieronder het gesprek in "Bij Debecker" op Radio 1.

Videospeler inladen...

Laura heeft een concrete invulling voor de kerk in gedachten. Ze denkt dat het de ideale locatie zou zijn voor een polyvalente zaal of een kinderopvang. "Ik denk dan aan het capaciteitsprobleem van de lagere school en ons rijke verenigingsleven, die de ruimte maar al te goed kunnen gebruiken."

Meest gelezen