Videospeler inladen...

Opvolger Dries Van Langenhove wordt geen lid van de raad van bestuur van UGent

Louis De Stoop, die eerder dit jaar door zijn medestudenten was verkozen als plaatsvervangend lid van de raad van bestuur van de Universiteit Gent, heeft in een brief aan rector Rik Van de Walle laten weten dat hij zijn mandaat niet opneemt. 

Louis De Stoop zou Dries Van Langenhove, de in opspraak gekomen oprichter van Schild & Vrienden, normaal gezien vervangen vanaf 1 oktober. Maar zelf is hij ook niet onbesproken. Zo was er in de bewuste Pano-reportage die tot de val van Van Langenhove heeft geleid, een Facebook-bericht van De Stoop te zien waarin hij net als Adolf Hitler poseert voor de Eiffeltoren. 

Aanvankelijk had de Universiteit Gent geen bewaar tegen de toetreding van De Stoop tot de raad van bestuur. Maar in een persbericht zegt rector Rik Van de Walle dat hij veel reacties heeft gekregen "over wat er zich de voorbije dagen heeft afgespeeld", zowel van binnen als buiten de universiteit.  Nu Louis De Stoop afziet van zijn mandaat, is de kwestie van de baan.

Meest gelezen