Videospeler inladen...

Rob Heirbaut in Straatsburg: "Afnemen van stemrecht Hongarije zou grote dreun zijn voor het land"

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken gaan rond de tafel zitten met Hongarije om te onderzoeken of het land de Europese waarden schendt. "Twee derde van het parlement vindt dat er een groot probleem is in Hongarije. De scheidsrechter die er definitief over moet beslissen is niet het Europees Parlement, maar dat zijn de 27 lidstaten. De ministers van Buitenlandse Zaken gaan moeten praten met Hongarije en wanneer ze ook van oordeel zijn dat er een probleem is in Hongarije, dan gaan ze dat officieel bekendmaken. Als het blijft voortduren, komen de regeringsleiders aan zet. Zij kunnen sancties invoeren en Hongarije het stemrecht ontnemen. Dat zou een grote dreun zijn voor Hongarije. Zo ver zijn we nog lang niet", meldt Rob Heirbaut.

Meest gelezen