Videospeler inladen...

Dode bij vechtpartij tussen transmigranten op snelwegparking Wetteren

Op de snelwegparking in Wetteren is afgelopen nacht een dode gevallen bij een vechtpartij tussen transmigranten. Dat meldt het parket. Het gaat om een man van 24 van wellicht Eritrese afkomst. Hij kreeg verschillende messteken.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er rond 1 uur een vechtpartij tussen transmigranten op de snelwegparking van de E40 in Wetteren. Bij die vechtpartij viel een dode, een man van 24 van wellicht Eritrese afkomst. Hij kreeg verschillende messteken. Dat meldt het parket. Het parket kwam ter plaatse, samen met de onderzoeksrechter uit Dendermonde, het labo en de wetgeneesheer.  Hoe het incident precies gebeurde, is nog niet duidelijk. Verschillende vrachtwagenchauffeurs worden verhoord als getuigen. Het is ook nog niet duidelijk of er iemand opgepakt is. 

Zo'n twee weken geleden was er ook al een incident met transmigranten op een snelwegparking. Op de parking van Jabbeke vielen twee gewonden bij een schietpartij. De transmigranten van verschillende nationaliteiten gaan vaak de strijd met elkaar aan om als eerste op een vrachtwagen te geraken richting het Verenigd Koninkrijk, waar ze naartoe willen.

"Vreselijk tragisch"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de gebeurtenissen "vreselijk tragisch". Hij wijst erop dat het met de transmigrant die enkele dagen geleden op de snelweg werd doodgereden de tweede dode is. 

De staatssecretaris wijst erop dat het fenomeen toeneemt en dat de zomermaanden het hoogseizoen voor migratie is. Maar volgens hem is er steeds meer geweld en agressie, en vechten bendes om de snelwegparkings. "Het gaat om heel veel zwart geld", aldus Francken, die meteen verwijst naar het actieplan met negen maatregelen dat hij met zijn partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft uitgewerkt, het bezoek aan hun Britse collega dat beiden gisteren hadden en de maatregelen die vandaag in Zeebrugge werden aangekondigd.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
Didier Verbaere
Didier Verbaere

Meest gelezen