Vluchtelingen en daklozen mogen in studentenkamers van HoGent verblijven

In een vroegere studentenhome van HoGent zullen vanaf eind volgende maand enkele daklozen en alleenstaande vluchtelingen kunnen verblijven.

Het gebouw wordt al een tijdje niet meer gebruikt, en tot er een nieuwe bestemming is voor de studentenhome, stelt de Gentse hogeschool 18 kamers gratis ter beschikking. Het maakt deel uit van een project van de Stad Gent om mensen te helpen die anders moeilijk een woning kunnen vinden.

De kamers worden nu volop klaar gemaakt. Er worden nieuwe branddeuren geplaatst, en ook de vloerbekleding wordt brandveilig gemaakt. HoGent zorgt ook voor de meubels in de kamers, onder meer een bed en een kast. Een deel van de meubels komt nog uit de studentenkamers van vroeger.

De studentenkamers van HoGent kunnen de komende 2 jaar gebruikt worden om vluchtelingen en daklozen te huisvesten. Ook de Gentse politie gebruikt al 5 verdiepingen van de studentenhome voor opleidingen en trainingen, onder meer met hun hondenteams. 

Meest gelezen