Wat staat er op het spel in Keerbergen?

Zes jaar geleden haalde Ann Schevenels (Open VLD) met haar lijst ‘Keerbergen 2020’ (Open VLD en SP.A) een duidelijke meerderheid van 10 op 23 zetels. Toch werd ze buitenspel gezet door N-VA en CD&V. Die laatste partij was het vertrouwen in Schevenels verloren nadat ze de bouw van het Gemeenschapscentrum Den Bussel op de helling had gezet. Onder leiding van N-VA burgemeester Dominick Vansevenant verhoogde de nieuwe coalitie de belastingen. Ook het bewuste gemeenschapscentrum kwam er maar het bestuur kon geen vuist maken tegen de leegstand in het centrum. Benieuwd dus met welk rapport dat nieuwe bestuur op 14 oktober zal worden beloond of gestraft.

Een strikt financieel beleid en een belastingverhoging waren meteen de handelsmerken van de nieuwe coalitie. In het welvarende Keerbergen bleef de impact van die belastingverhoging weliswaar beperkt, toch bleef ze over de tongen gaan. Ook de leegstand in het centrum was onderwerp van menig gesprek. Om meer handel aan te trekken werden de stedenbouwkundige voorschriften versoepeld maar voorlopig blijven de resultaten uit. Het uitblijven van de werken in het centrum, die al jaren worden aangekondigd, werkt die leegstand zeker mee in de hand.

Toch werd er ook heel wat gerealiseerd. De dertig jaar oude  sporthal werd aangepakt en GC Den Bussel werd uitgebouwd als ontmoetingsplaats voor het cultuur- en verenigingsleven.  Door de heraanleg van de Molenstraat, de Putsebaan en de Achiel Cleynhenslaan werd het leven voor fietsers in Keerbergen een stuk aangenamer en veiliger. Een vervolg hierop is de uitrol van een fietsvriendelijk routenetwerk.

Wie doet het met wie?

Of burgemeester Vansevenant met zijn N-VA de verkiezingen overleeft is niet zeker. Ann Schevenels die intussen gedeputeerde werd, zet deze keer meer dan ooit in op de sjerp in Keerbergen. Temeer omdat de deputatie moet afslanken en haar postje daar dus erg onzeker is geworden. 
Bij CD&V gaat alle hoop uit naar Liliane Goyvaerts die al dertig jaar actief is bij de partij en vooral veel steun krijgt uit het verenigingsleven.
SP.A komt opnieuw alleen op en ook Groen is deze keer van de partij in Keerbergen. Of die laatste twee partijen een rol zullen spelen bij de coalitievorming zal afhangen van wat de kiezer beslist en hoe hun relatie is met de grote drie partijen.

Meest gelezen