Wat staat er op het spel in Mesen?

Sandy Evrard, al 16 jaar burgemeester van de kleinste stad van het land, gaat opnieuw voor de sjerp als lijsttrekker van MLM (Mesense Liberalen/Libéraux Messinois). Het zag er lange tijd naar uit dat er geen andere partij zou opkomen in Mesen en dat er dus geen gemeenteraadsverkiezingen zouden moeten georganiseerd worden. Maar half augustus kondigde oppositieraadslid Kristof Veramme aan dat hij toch met een lijst komt.

Sandy Evrard kwam afgelopen legislatuur niet alleen met de realisaties voor zijn stad in de pers. Hij ging ook op dieet en slaagde erin om 40 kilogram te vermageren. Hij zette zijn ondertussen sterk afgeslankte schouders onder de bouw van een nieuwe autonome dagopvang, de renovatie van het ontmoetingscentrum en de begraafplaats, de ombouw van het voormalig stadhuis tot infopunt, de restauratie van de kiosk op de markt, de nieuwe verkaveling Vredestraat, oplaadpunten voor elektrische wagens, een nieuw speelplein op de markt, de eeuwherdenking van de Mijnenslag en de herstelling van de klokken van de vredesbeiaard.

Toch verkiezingen

Het is nu zeker, er komen toch verkiezingen in Mesen. Kristof Veramme van MDM (Mesense Democraten/Démocrates Messinois) zetelde tijdens de afgelopen legislatuur als enig oppositieraadslid in de gemeenteraad. Hij had alle moeite van de wereld om een volledige lijst met negen kandidaten bijeen te krijgen, maar het is hem gelukt. De lijst zal niet meer MDM heten, maar krijgt de nieuwe naam Respect! Doel is vooral om oppositie te voeren, zodat MLM wat tegengas krijgt. Veramme hoopt 1 of 2 zetels te kunnen halen.

Burgemeester Sandy Evrard is blij dat het in Mesen toch tot gemeenteraadsverkiezingen komt. Zes jaar geleden kreeg Kristof Veramme 115 voorkeursstemmen, Sandy Evrard 417.

Meest gelezen