Zwitserse hardrockband Krokus houdt het volgend jaar na 45 jaar voor bekeken

De Zwitserse hardrockgroep Krokus houdt het eind volgend jaar na 45 jaar voor bekeken, zo blijkt op zijn website.

Krokus startte in 1975 als een progrockband, maar verkoos tegen het eind van de jaren zeventig hardrock te gaan spelen. De doorbraak kwam er met het in 1980 uitgebrachte "Metal Rendez-Vous" terwijl "Headhunter" (1983) het grootste succes ooit van de Zwitsers werd.    

Vorig jaar pakte de groep uit met een achttiende studio-album. Het bevat covers van bijvoorbeeld Led Zeppelin en Black Sabbath, om op nummer 1 in Zwitserland te belanden.

Volgend jaar neemt Krokus afscheid van de fans met de Adios Amigos World Tour die op 7 december 2019 in Zürich eindigt. "Shows van Krokus zijn altijd speciaal geweest en moeten dat blijven. Daarom hebben we beslist te stoppen wanneer het nog steeds goed is. Zo zullen de fans zich ons herinneren", zegt de groep die beklemtoont dat de stekker er wel degelijk voorgoed uit gaat, "in tegenstelling tot andere groepen die nog steeds aan hun afscheidstournee bezig zijn".

Meest gelezen