Auto rijdt in op menigte in China: minstens 11 doden

In de Zuid-Chinese stad Hengyang is gisteravond (plaatselijke tijd) een man met zijn wagen ingereden op een menigte. Daarbij zijn zeker 11 mensen om het leven gekomen, minstens 44 anderen raakten gewond, zo heeft het NBC News op gezag van plaatselijke media gemeld.

Volgens het Chinese onlineportaal The Paper reed de man met zijn terreinwagen in op een menigte op een drukke plaats. Daarna is hij uitgestapt en heeft hij verschillende mensen neergestoken.

De dader zou een vijftiger zijn, die al verscheidene veroordelingen achter zijn naam heeft staan voor drugsgerelateerde feiten en brandstichting, zo melden Chinese staatsmedia. De politie kon hem oppakken.

De motieven van de man zijn nog niet bekend. Er is een onderzoek geopend.

Meest gelezen