Avonturenpad moet wandelaars naar Grote Getevallei lokken

De Grote Getevallei is een mooi aaneensluitend, natuurgebied verspreid over Zoutleeuw, Linter, Geetbets en Tienen. Het is één van de laatste stiltegebieden van Vlaanderen met veel biodiversiteit. Een natuurlijk avontuurlijk pad moet het gebied bekender maken.

In Drieslinter is donderdag 13 september het avonturenpad geopend van de Grote Getevallei. Met geld van Europa hebben natuurpunt, de betrokken gemeenten en de provincie een pad aangelegd doorheen het natuurgebied. De Grote Getevallei is één van de laatste stiltegebieden van Vlaanderen.

Dit pad moet de biodiversiteit van het natuurreservaat bekender maken, zegt Maarten Vanderhallen van regionaal landschap Zuid-Hageland:"Zo hebben we een speelbos, een buitenklas met infoborden, een klauterparcours over een poel, een hangbrug over de Gete en een bivakplaats, als je met 1 dag niet toekomt kan je met een beperkt aantal mensen blijven slapen."

Zondag 16 september wordt het avonturenpad van de Grote Getevallei officieel geopend met een theaterwandeling en allerlei activiteiten.

Meest gelezen