"Beleid in Aarschot ligt stil door persoonlijke vete tussen Gwendolyn Rutten en burgemeester Peeters"

Door een persoonlijke vete tussen burgemeester André Peeters (CD&V) en Gwendolyn Rutten (voorzitster van Open VLD en schepen in Aarschot) ligt het beleid in Aarschot stil. Dat zegt de lokale SP.A. Vandaag schreef Het Laatste Nieuws dat beide partijen mogelijks voorakkoorden op zak hebben om elkaar uit het schepencollege te weren. Dat wordt aan beide kanten ontkend. De burgemeerstersjerp, daar gaat het allemaal om. Peeters wil zijn burgemeesterschap verlengen, maar ook Rutten aast op de post. Lokaal coalitiepartner SP.A spoort de twee aan om de laatste weken verder te gaan met besturen. 

"CD&V en Open VLD voeren een open oorlog in Aarschot", kopt Het Laatste Nieuws deze ochtend. Geruchten doen de ronde dat CD&V in de Demergemeente een akkoord heeft om na de verkiezingen in oktober met SP.A verder te gaan, zonder de liberalen. Open VLD zou op haar beurt een akkoord hebben met N-VA. Maar dat ontkennen beide partijen formeel. 

Ik ontken formeel dat er een voorakkoord is met N-VA

Gwendolyn Rutten, schepen in Aarschot en voorzitster van Open VLD

Zoals vaak is er dus geen zekerheid over de voorakkoorden, maar het beleid in Aarschot zou wel stil liggen sinds de persoonlijke vete aan de gang is. Blijkbaar gaan de schepencolleges er hard aan toe. "Er is geen verhaal meer tussen die twee", klinkt het. "Over eender welk onderwerp werken ze elkaar tegen." De SP.A spoort de twee partijen aan om de laatste weken voor de verkiezingen verder te gaan met besturen.