25-jarige man bekent dat hij voetzoeker gooide tijdens voetbalmatch van Antwerp

Een man van 25 uit Wijnegem heeft bekend dat hij een zware voetzoeker heeft gegooid tijdens een voetbalmatch in mei tussen Antwerp en Sint-Truiden. De luide knal veroorzaakte toen bij 38 supporters en politiepersoneel gehoorschade. Hij zou de voetzoeker aangenomen hebben van een onbekende supporter en de lont aangestoken hebben. De man moet voor de rechter verschijnen.

Midden mei was er een luide knal te horen vlak voor de start van een voetbalwedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden, in het Antwerpse Bosuilstadion. "Meteen na het incident hadden 15 slachtoffers zich gemeld, onder wie ook politiepersoneel," zegt de lokale politie van Antwerpen. "Ze lieten zich meteen controleren door een arts. Na een oproep door de politie, meldden zich nog 13  bijkomende slachtoffers. Tijdens het verdere onderzoek hebben nog 10 mensen zich als slachtoffer geregistreerd." In totaal zijn er op dit moment dus 38 benadeelden. Sommigen onder hen hebben blijvende gehoorschade.

Meteen na de feiten onderzocht de politie de camerabeelden die beschikbaar waren. "Op die beelden was te zien hoe een man een voorwerp, waar eerder een steekvlam aan te zien was, laag over de grond weggooide." De speurders kwamen uit bij twee mannen, die eerst alles ontkenden.

Nu heeft één van hen, een 25-jarige man uit Wijnegem, bekend dat hij de voetzoeker gooide. "Hij heeft bekend dat hij een zware voetzoeker aannam van een onbekende supporter en de lont aanstak," vertelt de politie. "Hij mag zich aan een dagvaarding voor de correctionele rechtbank verwachten."

Meest gelezen