Podcast "De stand van de stad": waar staat Hasselt na de machtswissel tussen SP.A en CD&V?

We sluiten de podcastreeks “De stand van de stad” af met Hasselt, de hoofdplaats van Limburg. Ook hier trokken we met de microfoon door de stad, op zoek naar wat er leeft en wat de mensen en de politici er bezig houdt.

Hasselt, een gezellig stadje gelegen aan de oever van de Demer, vlak langs het Albertkanaal. Het lijkt een rustig, bijna idyllisch decor.

Toch kwam de Hasseltse politiek in 2011 in woelig water terecht. In dat jaar brak het zogenaamde HAZODI-schandaal uit, na gesjoemel bij de Hasseltse politieleiding. Wat later belandde SP.A-burgemeester Hilde Claes in het oog van de politieke storm en in 2016 moest ze opstappen. OCMW-voorzitter  Nadja Vananroye (CD&V) kwam aan het roer en slaagde er in de stad in rustiger vaarwater te loodsen. De schandalen schudde de Hasseltse politiek duchtig door elkaar.

Hoe deze onverkwikkelijke saga de komende verkiezingen zal beïnvloeden hoort u in “De stand van de stad”, aflevering Hasselt. U komt te weten hoe u een echte Hasselaar herkent, wie de witte konijnen op de Hasseltse kieslijsten zijn en wat de Hasselaren in de winkelstraten van hun gloednieuwe stadhuis vinden.

Meest gelezen