Dodelijke steekpartij in Gents clubhuis Blue Angels

De Gentse politie heeft  gistermiddag de Krekelberg in Sint-Amandsberg afgesloten voor een gerechtelijk onderzoek naar aanleiding van een dodelijke steekpartij. De speurders waren enkele uren bezig in het clubhuis van de Gentse afdeling van de Blue Angels. Daar werd een lichaam aangetroffen. De man, een vermoedelijk lid van de bende, werd dood teruggevonden met messteken.

Voor de buurtbewoners is het een echte verrassing. "We hebben nooit last of lawaai gehad van hen. Het was even schrikken om ineens zoveel politie en mannen in witte pakken te zien. Het is hier een zeer rustige straat", klinkt het in de buurt.

In Krekelberg zit de Gentse chapter tegenover basisschool De Krekel. Daar heeft men niks gemerkt van het incident. "Het incident had niets met de school te maken en de kinderen zijn nooit in gevaar geweest", klinkt het bij de school.

"De politie heeft correct naar ons gecommuniceerd wat we moesten weten om alles normaal te laten verlopen." Ouders die hun kinderen wilden ophalen, konden dat langs de ingang in de Louis Schuermanstraat doen.

In de gaten gehouden

De buurt had wel het gevoel dat er iets gaande was. "We zagen vaak anonieme agenten rondlopen in de buurt. Ze werden in de gaten gehouden, dat is zeker."

The Blue Angels is een van de motorclubs die door de federale politie in de gaten gehouden worden. Er zijn verdenkingen van drugshandel en andere misdrijven, gelijkaardig aan andere motorclubs zoals de Hell's Angels. In Oost-Vlaanderen zijn er enkele chapters van The Blue Angels gevestigd, die in totaal acht afdelingen hebben.

Meest gelezen