Melkveebedrijf verspreidt dramatische foto: "De blikvanger van deze tijd"

Een melkveebedrijf uit Linter is het beu dat mensen hun blikjes in koeienweides gooien en verspreidt daarom bovenstaande foto. Het bedrijf heeft dit jaar alleen al 3 koeien verloren door stukjes blik, die in het voer van de dieren terechtkwamen. Vandaar dat ze nu actie ondernemen.

Zondag neemt melkveebedrijf Melkerhei in Linter deel aan de Dag van de Landbouw. Van die gelegenheid willen boer Gerrit, Martine en hun zoon Pieter gebruikmaken om aandacht te vragen voor de zwerfvuilproblematiek.

Om dat te doen, heeft de familie een foto op haar Facebook-pagina gezet waarop een koe te zien is die in het gras ligt. De koe lijkt te slapen, maar is in feite dood. "Deze koe, onze nummer 46, ligt niet te zonnebaden, te slapen evenmin", staat erbij. "Ze is de blikvanger van deze tijd, letterlijk. Inwendig doorboord met kleine stukjes blik, uitwendig levenloos."

Inwendige bloedingen

"Als wij het gras maaien, worden achtergelaten blikjes mee verhakseld en zo komen die in het voer van de koeien terecht", vertelt boerenzoon Pieter. "Die stukjes blik zijn eigenlijk vlijmscherpe mesjes die de koe vanbinnen doorboren. De beesten krijgen inwendige bloedingen en sterven uiteindelijk."

De post werd meer dan 3.500 keer gedeeld en bereikte zo'n 500.000 mensen. "We willen dat dit stopt. Het is toch niet zoveel moeite om je blikjes in een vuilbak te gooien?"

Meest gelezen