Videospeler inladen...

Eén-programma's "Down the road" en "Sorry voor alles" winnen prestigieuze Gouden Roos

De Eén-programma's "Down the road" en "Sorry voor alles" hebben in Berlijn een Gouden Roos gewonnen. "Down the road" volgt Dieter Coppens op een reis met zes mensen met het syndroom van Down. "Sorry voor alles" is een verborgen-cameraprogramma gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof.

"Down the road" werd genomineerd in de categorie "reality and factual" en haalde het van een Deense en Zweedse en een Nederlandse productie. 

Bekijk het dankwoord van de makers van "Down the road": 

"Sorry voor alles" was genomineerd in de categorie "game show" en volgt telkens een gewone Vlaming gedurende een maand met behulp van een verborgen camera.

Bekijk het dankwoord van de makers van "Sorry voor alles": 

De Goude Roos is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie en bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media". De prijs wordt al voor de 57e keer uitgereikt.

Tot nu toe wonnen nog maar drie Vlaamse programma's een Gouden Roos: "Wat Als?" in 2013, "Benidorm Bastards" in 2010 en "De Mol" in 2000.

"Taboe", waarin Philippe Geubels op zoek gaat naar de grenzen van humor, was één van de winnaars op het creative forum. Ook "Taboe" is op Eén uitgezonden.

Netmanager van Eén, Olivier Goris, die aanwezig was in Berlijn, reageert  erg enthousiast. "Dit is ongelofeljk en ongezien. We zijn heel erg trots op die programma's. Fantastische programma's. Programma's ook die niet evident zijn, een beetje ongewoon zelfs, en die een grote impact hadden in Vlaanderen. Het is natuurlijk super als dat ook internationaal goed blijkt binnen te komen."

Meest gelezen