Erotische graffitikunstenaar uit Brussel houdt het braafjes in Gent

Vincent Glowinski, beter bekend onder zijn artiestennaam BONOM, is de man die in Brussel ophef veroorzaakte met muurschilderingen van intieme lichaamsdelen. De veelbesproken graffitikunstenaar werkt momenteel aan drie muurschilderingen in Gent, die allesbehalve erotisch zijn.

Geen penissen of vulva's

Vincent Glowinski beschildert drie gevels in Gent. Samen vormen ze één geheel. Het eerste werk is te zien op de terrasgevel van de Vooruit, het tweede op de achterkant van Nest. En momenteel werkt hij aan het sluitstuk vlak onder de fly-over, de snelweg waarop je Gent binnenrijdt. BONOM staat bekend om erotisch en shockerend werk.  Zo worden muurtekeningen van een masturberende vrouw, een penis en een anus aan hem toegeschreven. Maar in Gent houdt hij het proper.

Prehistorische vogel

“Glowinski gaat een vogel schilderen. Het is eigenlijk een prehistorische dino. Een Pterodactylusachtige vogel.”, zegt Sofie Dewulf van de Vooruit aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. “De vogel vertrekt vanop de gevel van de Vooruit en vliegt dan zo doorheen de stad. Hij begint helemaal in het rood en verliest dan langzaam zijn kleur.”

Het werk van Vincent Glowinski is dus niet altijd erotisch getint. Hij werkt ook graag met dieren. De dieren staan dan in contrast met de stedelijkheid. Een stukje natuur tussen baksteen en beton.

De graffitikunstenaar werkt in Gent op uitnodiging van de organisatoren van het openluchtevent FLY OVER. Dat vindt nu zondag plaats op de B401 , op autoloze zondag.

Meest gelezen