Videospeler inladen...

Dode en gewonden door explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver in Stabroek

Bij het afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Stabroek, bij Antwerpen, zijn een dode en vier gewonden gevallen bij een zware explosie. De explosie gebeurde toen een tankwagen gelost werd in een opslagtank. De scheepvaartpolitie is ter plaatse om het incident te onderzoeken.

Het was rond half drie dat er bij het afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Stabroek, bij Antwerpen, een explosie gebeurde. Toen een tankwagen  een vloeibare afvalstof lostte in een gietput, is de gietput ontploft. De man die de stof aan het lossen was is gestorven. Het gaat om een man van 47. Ook vier mensen die in de buurt stonden raakten gewond. Zij zijn intussen afgevoerd naar het ziekenhuis, wellicht zijn ze lichtgewond. Alle personeelsleden zijn na de ontploffing geëvacueerd.

Waarom er precies een explosie plaatsvond tijdens het lossen, wordt nog onderzocht. Wanneer dergelijke producten worden gelost, gebeurt op voorhand altijd een mengtest met de producten in de tankwagen en in de gietput. Uit die test was niks abnormaals gebleken. Er wordt nu bekeken waarom het goedje tóch ontplofte. Ook de scheepvaartpolitie is ter plaatse.

Er is geen gevaar voor de omgeving zegt het bedrijf, omdat de explosie erg lokaal was. Er brak ook geen brand uit. Wel zou het deksel van de gietput bij de ontploffing op de A12 zijn beland, wat even tot verkeersproblemen leidde. 

In februari 2016 was er ook al een explosie bij Indaver. Er was toen vanop de autosnelweg een zwarte rookpluim te zien. Maar er vielen geen gewonden.

Meest gelezen