Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat weer op intensieve na nieuwe operatie

In Brazilië ligt Jair Bolsonaro, het extreemrechtse parlementslid dat vorige week werd neergestoken, opnieuw op intensieve zorg na een nieuwe, dringende operatie. Dat melden de verantwoordelijken van het ziekenhuis in Sao Paulo dat Bolsonaro behandelt.

De 63-jarige politicus werd vorige week donderdag neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden en moest een spoedoperatie ondergaan. Bolsonaro hield aan de steekpartij verschillende darmperforaties en bloedingen over.

Hij mocht gisteren de afdeling intensieve zorg verlaten, maar moest vandaag inderhaast een nieuwe, dringende operatie ondergaan. "Bolsonaro werd voor de tweede keer geopereerd wegens een obstructie in de dunne darm", aldus het ziekenhuis. De ingreep duurde twee uur en is volgens het ziekenhuis goed verlopen.

Het parlementslid geldt als de favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië.

Meest gelezen