Videospeler inladen...

Reconstructie van gezinsdrama Varsenare: "Het was bijzonder emotioneel"

In Varsenare, in West-Vlaanderen, is een reconstructie gehouden van het gezindsdrama eind augustus waarbij drie jonge kinderen om het leven werden gebracht door hun moeder. "Het was bijzonder emotioneel, maar mijn cliënte heeft haar volledige medewerking verleend," zegt advocaat Philip Van den Berghe. 

De vrouw van 30 bracht eind augustus haar drie kinderen van vier jaar, twee jaar en drie maanden oud om het leven. Vervolgens reed ze tegen een brugpijler langs de E40 in Oostkamp, waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Sindsdien zit de vrouw opgesloten in de cel. 

Vandaag werd ze overgebracht naar haar woning in Varsenare, om te reconstrueren wat er die dag precies gebeurd is. "Het was bijzonder emotioneel," start haar advocaat Philip Van den Berghe. "U kan u inbeelden wat het betekent om opnieuw naar uw huis te komen komen. Maar mijn cliënte heeft haar volledige medewerking verleend. Ze heeft alles klaar en duidelijk getoond zoals het gebeurd is."

Bij de reconstructie was ook één van de psychiaters van het college van gerechtspsychiaters aanwezig. "Dat was heel nuttig," vervolgt Van den Berghe. "Hij heeft vanuit zijn standpunt de handelswijze van mijn cliënte kunnen beoordelen. Nu is het wachten op het verdere verslag . Ik hoop dat dat zo snel mogelijk klaar zal zijn."

De vader was niet aanwezig

De man van de verdachte vrouw was niet aanwezig tijdens de reconstructie. "Voor mijn client was de confrontatie met de feiten te zwaar om emotioneel te dragen," zegt advocaat Koenraad Stubbe. "Hij heeft er dus voor gekozen om hier niet te zijn. Hij heeft nog veel vragen en hoopt dat de expertise deze zal beantwoorden." De vader heeft volgens zijn advocaat wel nog steeds contact met zijn vrouw, maar naar de woning zelf komt hij voorlopig dus niet terug. 

Voor de vader was de confrontatie met de feiten te zwaar om emotioneel te dragen

Advocaat Koenraad Stubbe

Meest gelezen