Video player inladen...

Russische verdachten vergiftiging Skripal "wilden gewoon Stonehenge zien"

De twee verdachten van de bijna fatale vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent eerder dit jaar in Zuid-Engeland, hebben verklaard dat ze "gewoon Stonehenge wilden zien".

De verdachten, die geïdentificeerd werden als de Russische burgers Aleksandr Petrov en Roeslan Bosjirov, vertelden aan de Russische staatszender RT dat ze op 3 maart een wandelingetje van slechts een half uur maakten in het Engelse dorpje Salisbury.

"We bleven maar een halfuur omdat het er bedekt was met sneeuw", zei Petrov. "We gingen erheen om Stonehenge en Old Sarum te zien, maar we konden het niet doen omdat er overal modderige smeltende sneeuw lag. We werden nat, namen de dichtstbijzijnde trein en kwamen terug (naar Londen, red.)."

De twee verdachten ontkenden iets te maken te hebben met de vergiftiging, en zeiden niet meer buiten te durven komen.

Voormalig spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia werden op 4 maart bewusteloos gevonden, vergiftigd met novitsjok, een gif dat volgens de Britse regering een in Rusland ontwikkeld chemisch wapen is.

"We brachten niet meer dan een uur door in Salisbury, voornamelijk door de wachttijd tussen de treinen", zei Bosjirov. "Misschien kwamen we dicht bij Skripals huis, maar we weten niet waar dat is."

Na de uitzending op RT herhaalde een woordvoerder van de Britse regering dat "deze mannen officieren zijn van de Russische militaire inlichtingendienst". Hij beschuldigde Moskou opnieuw van leugens en het verduisteren van feiten.

Meest gelezen