Video player inladen...

Aanklager van Harvey Weinstein geeft beelden vrij van "ongepast gedrag" 

Voor het eerst sinds Hollywood-producer Harvey Weinstein beschuldigd wordt van seksuele intimidatie en verkrachting, duiken er nu ook beelden op van de filmproducent die avances maakt bij een vrouw. Die heeft de beelden stiekem gefilmd in 2011 en geeft ze nu vrij aan Sky News. Ze beschuldigt Weinstein ervan haar te hebben verkracht kort na de ontmoeting op de beelden.

Melissa Thompson, de vrouw die de beelden stiekem maakte, ontmoette Weinstein in 2011 in zijn kantoor in New York. Op de beelden zien we hoe Weinstein vraagt om niet gestoord te worden tijdens hun gesprek. Even later zien we hoe Weinstein met Thompson flirt en haar streelt. Op de beelden is niet te zien dat de vrouw de avances afwijst.

Kort na deze ontmoeting zou Weinstein Melissa Thompson hebben meegenomen naar een hotel en haar hebben verkracht. De vrouw heeft nu klacht ingediend tegen Weinstein voor verkrachting. De advocaat van Weinstein heeft al laten weten dat er geen "dwingend gedrag" te zien is op de beelden. Hij zegt ook dat de vrouw alleen uit is op geld.

Sinds oktober van vorig jaar hebben al zo'n 70 vrouwen zich als slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag gemeld.

Meest gelezen