Vlaamse overheid wil fout in Torhout goedmaken en nieuwe bomen planten

Er komen nieuwe bomen in Torhout, dichtbij de plaats waar begin deze maand 200 beuken geveld zijn. Het vellen was voorbarig. De Vlaamse overheid wil dit nu goedmaken.

200 beuken van 15 jaar oud werden begin deze maand geveld. Dat gebeurde voorbarig. Er werd nog overlegd hoe een verkeersprobleem moest worden opgelost, maar toch werden ze al geveld. De bomen stonden bij de R34. Op die plaats mag 90 worden gereden. Al meer dan eens heeft daar een autobestuurder de bocht gemist en is tegen een boom beland. In een overijverige bui is een opdracht van de Vlaamse overheid voor het snoeien van de bomen begrepen als een opdracht om de bomen te vellen. Torhout reageerde ontzet.

Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Torhout hebben vergaderd

Het agentschap Wegen en Verkeer en de stad Torhout zaten samen over de bomen. Daarin kwam de toezegging dat de Vlaamse overheid nieuwe bomen en struiken zal plaatsen. Alle partijen gaan volgende week donderdag ter plaatse kijken wat er mogelijk is. 

Nu nog trager rijden? 

De stad wil meteen ook aankaarten om de snelheid langs de weg te verlagen. Je mag er tot 90 per uur rijden, de stad wil daar 70 van maken. Dat moet voorkomen dat er mensen tegen een boom terechtkomen en de bomen daarvan blijkbaar de schuld krijgen. De stad zal meteen ook vragen of ze de stammen van de al gevelde bomen mag hebben. Die zouden prima van pas komen om kampen mee te bouwen in het speelbos bij Groenhove dat binnenkort wordt geopend.

Meest gelezen