Het mag niet baten: Vlaming niet door in "America's got talent", Nederlandse Glennis Grace wel

De West-Vlaamse illusionist Aaron Crow is niet doorgestoten naar de finale van "America's got talent". De Nederlandse Glennis Grace zong zich met een nummer van Kate Bush wél naar de laatste ronde.

Gisteravond werden de felbegeerde tickets voor de finale van de populaire talentenjacht "America's got talent" uitgedeeld. Aaron Crow liet in de halve finale jurylid Howie Mandel (even) verdwijnen. Na een reeks indrukwekkende acts mocht het helaas niet baten. Hij stoot niet door naar de finale.

"De dingen die door je hoofd razen als je op het podium staat naar het publiek, de camera's en de jury gericht - naast het feit dat Howie Mandel gezond en wel terug is. Veel dank aan de productie, fans en vrienden voor de dolle rit op deze achtbaan, genaamd AGT", liet Crow aan zijn 34.000 volgers op Instagram weten.  

"Het beste optreden van de avond"

De Nederlandse Glennis Grace wist wel een plaats in de finale te veroveren. Ze overtuigde met "This woman's work" van de Britse Kate Bush (zie video hieronder). Volgens jurylid Simon Cowell was het optreden "het beste van de avond".

Grace bedankte op sociale media haar fans en "Nederland en Amerika". In de VS en ook in Vlaanderen is Grace niet echt een bekende, maar bij onze noorderburen wel. Ze won als 15-jarige de Soundmixshow met haar imitatie van Whitney Houston, en ze nam in 2005 deel aan het Songfestival in Oekraïne. Met het liedje "My impossible dream" stootte ze evenwel niet door naar de finale.

De finale van "America's got talent" is op dinsdag 18 september. Grace neemt het op tegen vier andere finalisten, onder wie een violist en stand-upcomedian. De winnaar krijgt een miljoen dollar, een platencontract en een optreden in Las Vegas.

Meest gelezen