Videospeler inladen...

Voorlopig geen trams tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever

Er zijn grote problemen met het tramverkeer in Antwerpen. Tussen het centrum van de stad en Linkeroever rijdt geen enkele tram. Dat komt door schade aan de bovenleiding. De hinder zal tot vrijdagmiddag duren.

"Vannacht heeft een aannemer bij werkzaamheden  een stuk van de bovenleiding zwaar beschadigd tussen de premetrostations Groenplaats en Meir," zegt Tom Van de Vreken van De Lijn. "Dat heeft grote gevolgen voor het tramverkeer, want op de lijnen 3, 5, 9 en 15 rijdt momenteel geen enkele tram. Dat is dus de heel drukke verbinding tussen het stadscentrum en Linkeroever."

De Lijn raadt reizigers aan om een alternatief te zoeken als ze naar de andere Scheldeoever willen, al is dat niet eenvoudig. "Wie dat ziet zitten kan de voetgangerstunnel nemen onder de Schelde. Bussen uit het Waasland stoppen aan het premetrostation Van Eeden, en van daar kan je de tunnel in. Een ander alternatief is eventueel bus 36. We hebben op die lijn enkele extra bussen ingezet, maar die kunnen natuurlijk geen 4 tramlijnen vervangen. En met de auto is er natuurlijk de Kennedytunnel."

De getroffen tramlijnen zelf worden omgeleid:
·        tramlijn 3 (P+R Merksem) naar Koninklijkelaan (Berchem)
·        tramlijn 5 (Wijnegem) naar Olympiade (= eindpunt lijn 6)
·        tramlijn 9 (P+R Wommelgem)  naar premetrostation Sport
·        tramlijn 15 (P+R Boechout) naar Burgemeester Nolf (Merksem)

De hinder zal zeker tot morgenmiddag duren. De Lijn zal in de loop van de dag updates geven. U vindt ook meer informatie op de website van De Lijn.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen