Wat staat er op het spel in Willebroek ?

2012 was het jaar van een politieke aardverschuiving in Willebroek. SP.A, sinds jaar en dag veruit de grootste partij van de gemeente, scoorde met 9 zetels dan wel even goed als in 2006, toch zag het plots N-VA uit het niets 2 zetels meer scoren. Eddy Bevers werd daarmee burgemeester. Hij leidde de afgelopen 6 jaar een coalitie van N-VA met CD&V (3 zetels) en Open VLD (1 zetel), goed voor een meerderheid van 15 zetels op een totaal van 27.

Wat leeft er?

Veiligheid is erg belangrijk bij de inwoners van Willebroek. Niet onlogisch, aangezien de A12 erg dichtbij is, waardoor criminelen makkelijk de gemeente kunnen ontvluchten. Als antwoord daarop werden er camera’s met automatische kentekenherkenning geplaatst.
Daarnaast fuseerden de politiekorpsen van Willebroek en Mechelen, waardoor er plots meer middelen beschikbaar waren om de criminaliteit tegen te gaan.

Toch biedt de A12 ook kansen. Willebroek ligt op een logistiek interessante locatie. Burgemeester Bevers werkt dan ook aan het “Huis van de Logistiek”, een innovatief model voor e-commerce en productwinkels in het handelscentrum. Een ambitieus project, al duurt het wel lang om echt vorderingen te maken in het dossier. Ook het Huis van de vrije tijd, waarbij 2 nieuwe complexen voor sport, cultuur en jeugd, toerisme en evenementen komen, laat wat op zich wachten. Het project, met een prijskaartje van 19 miljoen euro, zou pas in 2021 afgewerkt zijn.

Wie doet het met wie?

Burgemeester Eddy Bevers is niet van plan zijn burgemeesterssjerp al na één legislatuur weer af te staan. Hij hoopt samen met zijn partij N-VA om het verkiezingssucces van 2012 minstens te evenaren.
Voor grote uitdager SP.A was het geen zorgeloze aanloop naar de verkiezingen. De partij kondigde aan dat gemeenteraadslid Murat Öner de lijst voor de provincieraadsverkiezingen Antwerpen voor de regio Mechelen ging trekken, maar moest een week daarna vernemen dat Öner overstapte naar CD&V. Een klap voor de socialisten, die trouwens verrassend niet oud-burgemeester Marc De Laet maar wel Griet Reyntiers aanstelden als lijsttrekker. Het is dan ook uitkijken of SP.A met een vernieuwde lijst
opnieuw de grootste partij van Willebroek kan worden.

Meest gelezen