Wat staat er op het spel in Zoersel ?

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 waren het N-VA en CD&V die met de meeste zetels gingen lopen in Zoersel. De 2 beslisten dan ook om samen te besturen. N-VA levert met Liesbeth Verstreken de burgemeester. Opvallend: in Zoersel zijn het 2 vrouwen die in oktober de politieke strijd aangaan voor de burgemeesterssjerp.

Dorpszaal
Er was de voorbije maanden heel wat te doen rond de bouw van een nieuwe dorpszaal in Zoersel. De gemeenteraad keurde in juni de plannen goed om de zaal te bouwen in de tuin van de pastorie in Halle. Niet iedereen is daar blij mee. De actiegroep OverHal is niet gelukkig met de locatie en betwijfelt de functionaliteit van het gebouw. Leden van de actiegroep haalden onlangs nog spandoeken boven tijdens de gemeenteraad om hun protest kracht bij te zetten.

En wat met de ringweg waarvan al meer dan vijftig jaar sprake is? Moet daar geen druk gezet worden bij de hogere overheden om er werk van te maken? Het zwaar verkeer dat door de dorpskern rijdt, is immers fors toegenomen de laatste jaren.  De oppositie verwijt het bestuur dat ze de voorbije jaren weinig initiatief getoond heeft. “Wie niets belooft, kan geen beloftes breken.”, klinkt het bij SP.A. De belofte om een nieuwe school met sporthal te bouwen op het dorpsplein in Halle werd wel ingelost. Basisschool Pierenbos opende in oktober 2017 haar deuren.

Wie doet het met wie?

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalde N-VA 12 zetels, maar dat was niet voldoende voor een absolute meerderheid, want er zijn 27 zitjes te verdelen. CD&V veroverde 9 zetels. N-VA besliste om de tweede grootste partij mee aan boord te nemen. CD&V zet bij deze verkiezingen oud-burgmeester Katrien Schryvers bovenaan de lijst en N-VA pakt uit met huidig burgemeester Liesbeth Verstreken. N-VA en CD&V lijken in elk geval de elkaars grootste uitdagers want de andere partijen in Zoersel scoorden maar één of twee zetels en spelen nu enkel een rol in de oppositie.

Meest gelezen