Al meer dan 400 leerkrachten ook na hun 65e voor de klas

Meer en meer 65-plussers blijven aan de slag als leerkracht. Vorig schooljaar waren het er al 403 of meer dan een verdubbeling op vijf jaar tijd.

De oudere leerkrachten springen na hun pensioen in voor tijdelijke opdrachten of kiezen ervoor om op hun 65 nog een jaartje verder te werken. Vooral mannen blijven na hun 65 voor de klas.

We hebben enorm veel leraren nodig en het is dan ook goed dat zij die langer willen werken dat ook kunnen doen

Vlaams minister van onderwijs, Hilde Crevits

De 65-plussers zijn vooral in het basis-en het secundair onderwijs actief, voornamelijk in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Daar zijn ook de meeste leerkrachten nodig, legt onderwijsminister Crevits uit. "Velen van hen worden ook gevraagd door de directies om bij te springen."

De minister vindt het in elk geval een goeie zaak dat 65-plussers bewust kiezen om nog in het onderwijs actief te zijn: "Ik ben blij dat 65-plussers die nog energiek en vol goesting zijn om les te geven,  ook de kansen grijpen om voor de klas te staan. We hebben enorm veel leraren nodig en het is dan ook goed dat zij die langer willen werken dat ook effectief kunnen doen en ook willen doen."

 

Meest gelezen