Archieffoto

Bart Somers: "Mechelen moet een stad zijn waarin iedereen erop vooruitgaat"

De Mechelse stadslijst, een kartel tussen Open VLD, Groen en M+, heeft haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. 463 actiepunten moeten het beleid verderzetten maar ook nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. "Onze stad is nooit af", zegt burgemeester en lijsttrekker Bart Somers (Open VLD). 

Het programma bevat 463 punten die Mechelen nog veiliger, groener en ondernemender moeten maken, en waarbij menselijkheid centraal staat. 

De stadslijst wil 10 procent van de woningen in de stad tot sociale woningen omdopen. "Mechelen is een thuis voor iedereen, wonen is een belangrijk thema", zegt lijstduwer Kristof Calvo (Groen). Ook de mobiliteit moet blijvend worden aangepakt. Naast de ambitie om van Mechelen dé fietsstad van Vlaanderen te maken, worden ook de voetpaden onder de loep genomen. Daarnaast wil de stadslijst in elke Mechelse straat één deelauto.

 De stadslijst wil gelukkige inwoners en denkt dat dit kan mede door sport- en cultuuraanbod uit te breiden. "Een driejaarlijks theaterfestival in de stad, dat zou onze stad ook internationaal op de kaart kunnen zetten", zegt Gabriella De Francesco (Groen). 

"We willen naar een BIN (BuurtInformatieNetwerk) ook een BEN, een Buurt Engagements Netwerk, waarbij we positieve dingen in de kijker zetten en delen", zegt Abdrahman Labsir (Open VLD).

"Mechelen moet een stad zijn waarin iedereen erop vooruitgaat", besluit Somers. "We gaan geen loze beloftes doen maar wel zorgen dat de fiscale druk voor de inwoners niet meer stijgt."

Meest gelezen