Videospeler inladen...

De Backer (Open VLD): "Als je verdelende taal hanteert, veroorzaakt dat problemen"

Staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD), lijsttrekker voor Open VLD in Antwerpen, komt nog eens terug op zijn uitspraak over burgemeester Bart De Wever (N-VA) en diens "emotionele ongeschiktheid" om Antwerpen te besturen. Hij heeft vanmiddag het programma van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. 

"Ik heb er gewoon op gewezen dat de toon aan de top wordt gezet, in dit geval door een burgemeester", zegt De Backer in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Als je een verdelende taal hanteert, veroorzaakt dat problemen, bijvoorbeeld als politieagenten in Antwerpen in moeilijke wijken hun  werk doen." 

"We hebben geen nood aan een burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek, maar wel aan een burgemeester die ervoor zorgt dat iederéén zich thuis kan voelen in de stad.", zei De Backer tijdens de voorstelling van zijn verkiezingsprogramma. Hoewel hij De Wever niet bij noemde, was het duidelijk over wie hij het had.

Elke verkiezing heeft zijn verrassing en ik denk dat het deze keer in Antwerpen wel eens Open VLD zou kunnen zijn

Philippe De Backer, lijsttrekker Open VLD in Antwerpen

Desondanks geeft De Backer impliciet aan dat hij best wel verder wil met dezelfde coalitie in de Scheldestad. Met dien verstande dat hij meer wil wegen op het beleid. "Ik wil zeker vooruit, met meer stemmen en meer zetels", zegt hij. Nu moet Open VLD het stellen met een schamele twee zetels in de gemeenteraad. "Het moet absoluut beter", zegt De Backer. "Elke verkiezing heeft zijn verrassing en ik denk dat het deze keer in Antwerpen wel eens Open VLD zou kunnen zijn."

Over de inhoud dan. Philippe De Backer schuift hier leefbaarheid als belangrijk thema naar voor, met een klemtoon op mobiliteit en onderwijs. Het doel? Meer tweeverdieners terug naar de stad lokken. 

Meest gelezen