"En plots stond hij daar: de echte Ryan Gosling!"

Niet alleen zou het goede reclame zijn voor haar zaak, eigenares Joelle Murray van de koffiebar 'Grinder Coffee' in de Canadese stad Toronto wilde sowieso wel eens graag Ryan Gosling ontmoeten. Daarom begon ze op sociale media foto’s te publiceren van de Golden Globe-winnaar, zij het in een kartonnen versie, met een koffie in zijn hand. Ze wist zelfs de plaatselijke burgemeester te overtuigen mee te helpen. Met succes, want plots stond de echte Gosling voor haar deur.

Murray achtte nu de tijd rijp om de acteur, geboren in Canada, uit te nodigen, omdat hij aanwezig zou zijn op het Filmfestival van Toronto, voor de promotie van zijn nieuwste film, "First man". Op 1 september begon ze dan ook met het publiceren van de foto’s, met als hashtag 'Ryan Needs Grinder'. Enkele voorbeelden:

Murray besefte wel dat succes niet verzekerd was. In 2017 had ze een soortgelijke actie ondernomen om Idris Elba naar haar zaak te lokken, maar die kwam uiteindelijk niet opdagen. Gosling daarentegen, die deed dat wel.

Murray op nieuwswebsite Today: "Het is eigenlijk te danken aan zijn moeder en zuster, die hem overtuigd hebben een bezoek te brengen. Zijn moeder verdient zeker haar leven lang hier gratis koffie geschonken te worden. Ze heeft echt een lieve jongen grootgebracht. Gosling nam het allemaal zo sportief op. Ik heb reclame kunnen maken, terwijl hij de vriendelijkheid zelve was. Ik krijg er opnieuw de tranen van in mijn ogen. Hoe druk hij het ook heeft, hij heeft toch tijd voor ons gemaakt."

Trots publiceerde Murray dan ook de foto, met nog een steek naar Elba: "Take that Idris Elba, your loss!!!"

Meest gelezen