VRT

Na Gouden Roos: "Zou kunnen dat er nieuwe reeks van "Sorry voor alles" komt"

Adriaan Van den Hoof ("Sorry voor alles") en Dieter Coppens ("Down the road") zijn erg bij met de Gouden Roos die ze gisteren met hun programma gewonnen hebben.  Van den Hoof liet op Radio 1 en Studio Brussel uitschijnen dat er mogelijk nog een nieuwe reeks van "Sorry voor alles" gemaakt zal worden. 

Van den Hoof was gisteren aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Rozen in Berlijn. Coppens zit momenteel in Zuid-Afrika voor opnames voor de tweede reeks van "Down the road".  Hij kon er dus niet bij zijn. 

"Sorry voor alles" viel al vaker in de prijzen.  Het programma won zelfs al een Emmy Award.  "Gisteren hadden we het niet verwacht", reageert Adriaan Van den Hoof in "De ochtend" op Radio 1. "We dachten: we hebben die Emmy al gewonnen en er zijn andere programma's die misschien belangrijker zijn. Daarna heb ik zeer aangename gesprekken gehad met mensen uit de hele wereld die wild zijn van het programma. Zij zeggen allemaal dat het een programma is dat alleen in ons land gemaakt kan worden. Dan ben ik wel heel fier!" 

Voor "Sorry voor alles" wordt een onbekende Vlaming wekenlang door zijn hele omgeving beetgenomen. Alles wordt met verborgen camera vastgelegd.  De Gouden Roos is in de tv-wereld een erg belangrijke prijs. Daarop volgt vaak interesse uit de rest van de wereld.  

Of er nog een derde reeks van "Sorry voor alles" komt, daar blijft Adriaan Van de Hoof enigszins mysterieus over.  "Gisteravond heel laat is er beslist: misschien moeten we nog eens een nieuwe reeks maken, dus het zou kunnen dat er een nieuwe reeks komt."

"Onze 6 nieuwe gasten waren ook dolenthousiast"

Dieter Coppens is momenteel met zes nieuwe jongvolwassenen met het syndroom van Down in Zuid-Afrika waar ze een roadtrip maken. Het is de bedoeling dat de zes jongeren hun grenzen verleggen. 

Daar ontdekte de ploeg het nieuws van de winst via Twitter. "Onze 6 nieuwe gasten die mee zijn, waren ook dolenthousiast", zegt Coppens.

"Ze zeiden wel dat ze al veel meer prijzen hadden gewonnen dan ik. We zijn allemaal heel blij. Ik hoop dat de Gouden Roos nu onderweg is met een DHL-busje (lacht)." 

Herbeluister het gesprek met Adriaan Van den Hoof en Dieter Coppens bij Linde Merckpoel: 

Meest gelezen