Videospeler inladen...

Kleine verkeersovertreding? Kans groot dat u komende twee weken geen boete krijgt

Politievakbond NSPV roept haar leden op om vanaf vandaag tot 30 september geen boetes uit te schrijven voor kleinere verkeersovertredingen. Het gaat om een actie waarmee de vakbond de overheid een signaal wil geven dat er niet mag geraakt worden aan het personeelsstatuut van de politiemensen. 

Bij kleinere verkeersovertredingen zoals fout parkeren kan de politie kiezen: of u krijgt een boete of de politie wijst u op uw fout. Politievakbond NSPV vraagt haar leden, en naar eigen zeggen gaat het daarbij om zowat 18.000 mensen, om de komende twee weken alleen een vermanende vinger op te steken bij dergelijke kleine verkeersovertredingen. Als er geen boetes worden uitgeschreven doet dat pijn aan de staatskas, en daarmee wil de politievakbond de overheid een signaal geven. 

Waarom?

De politiemensen zijn het beu dat er voortdurend gesleuteld wordt aan hun personeelsstatuut. Zo wordt er gemorreld aan hun pensioenregeling en onlangs kwam er ook ter sprake dat het systeem van de ziektedagen zou worden herbekeken.

Met deze boetevrije weken willen de politiemensen de overheid waarschuwen dat het zo niet verder kan en dat ze dringend willen praten over een toekomst met een goed personeelstatuut. "Eigenlijk is de boodschap, blijf met je handen van ons statuut af", zegt Carlo Medo, de voorzitter van politievakbond NSPV. 

Eigenlijk is de boodschap, blijf met je handen van ons statuut af

Carlo Medo, voorzitter politievakbond NSPV

De politievakbond benadrukt dat de politie wel boetes zal uitschrijven voor ernstige misdrijven zoals rijden onder invloed of te snel rijden. "Cowboygedrag zal niet getolereerd worden", aldus nog Carlo Medo. 

Meest gelezen