"Waarom houden we de wekelijkse markt in Kortenberg niet buiten de werkuren?"

Verplaats de markt in Kortenberg naar een dag in het weekend of een avond in de week. Het is een voorstel van Maarten Aerts op jijkiest.be. "De huidige markt wordt gehouden op een uur dat voor een groot deel van de bevolking tijdens de werkuren valt."

Naar aanleiding van het voorstel van Maarten trok Radio 2 Vlaams-Brabant deze week naar de markt in Kortenberg. Niet alle marktgangers zijn even enthousiast over het idee. "Wat dan met de oudere mensen die 's avonds niet graag meer buiten komen?", haalt iemand aan. Iemand anders zegt dan weer dat het slecht is om oude gewoonten aan te passen: "De mensen zijn het hier nu eenmaal zo gewend."

Anderen zeggen wel achter het voorstel te staan. "Ik vind een avondmarkt een goed idee, want mensen die overdag werken geraken er anders niet". Een marktganger sluit zich aan bij het idee: "Het zou ons ook de mogelijkheid geven om elkaar weer wat beter te leren kennen."

Herbeluister hieronder de reportage op Radio 2.

Meest gelezen