Foto: Stad Kortrijk

Kortrijkse VB'er uit partij gezet na agressief gedrag tegenover politie

Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste (Vlaams Belang) is opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeers­ongeval was hij bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs. Het is niet de eerste keer dat Vanneste het nieuws haalt met racistische opmerkingen. Vlaams Belang heeft zijn naam geschrapt van de kieslijst en hem uit de partij gezet.

Getuigen zagen hoe een wagen een boompje omverreed in de Boomgaardstraat, in Ieper. Kort nadien werd het geseinde voertuig tegengehouden door een politieagent. De bestuurder was Steve Vanneste, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Kortrijk en café-uitbater. 

"De bestuurder testte positief op alcohol en drugs. Hij was weerspannig en maakte racistische opmerkingen aan het adres van de politie, die genoodzaakt was om hem in de boeien te slaan", bevestigt Johan Lescrauwaet van het parket van Ieper. Het parket zal Vanneste dagvaarden in snelrecht voor weerspannigheid, smaad aan politie en racisme. Hij riskeert 1 maand tot 1 jaar cel en een boete van 50 tot 1000 euro. De zaak komt voor op 15 oktober.

Vanneste is vandaag uit Vlaams Belang gezet en van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gehaald. "Hij had een tweede kans gekregen, maar heeft die niet gegrepen", verneemt Belga bij Vlaams Belang.

Het is niet de eerste keer dat Vanneste in opspraak komt. Enkele weken geleden circuleerde een filmpje op sociale media waarin hij de uitbater van een nachtwinkel in Marke de huid vol schold. Kort na dat incident trok hij zich terug als kandidaat voor de verkiezingen, maar nadien keerde hij op zijn stappen terug.

De cafébaas riskeert ook een proces omdat hij in Ieper ook al twee personen probeerde aan te rijden.

Meest gelezen