Video player inladen ...

Leerling lost enkele schoten bij schoolruzie in Roermond

Een leerling heeft vanochtend enkele schoten gelost in een school in de Nederlandse stad Roermond. De verdachte is een 16-jarige jongen die ruzie had met een andere jongen. Bij het schietincident raakte niemand gewond. 

Roermond, een stad vlak bij de grens met Duitsland en België werd vanochtend opgeschrikt toen er een aantal schoten werden gelost in een school.

Een 16-jarige leerling van een school voor bijzonder onderwijs stapte bij het begin van de schooldag gewapend met een luchtbuks en een bijl uit een auto, vertelt een medeleerling aan de regionale omroep van Nederlands Limburg.

Eerst richtte de leerling zijn wapen op de aanwezige leraren. Daarna liep hij naar een jongen waar hij ruzie mee had en loste hij enkele schoten. Daarbij werd niemand geraakt. Leraren hielden de jongen aan de praat tot de politie ter plaatse kwam en de jongen oppakte.