Opnieuw tramverkeer tussen Antwerpen centrum en Linkeroever

In Antwerpen rijden er opnieuw trams tussen Linkeroever en het centrum van de stad. Het tramverkeer was gisteren onderbroken nadat de bovenleiding in de premetrotunnel tussen de Groenplaats en de Meir beschadigd geraakt was. Zo'n 350 meter kabel is daar naar beneden gekomen.

De herstelling van de bovenleiding in de Antwerpse premetrotunnel is goed opgeschoten, zegt Tom Van de Vreken van De Lijn.

"Technici van De Lijn zijn 38 uur non-stop aan de slag geweest om de zwaar beschadigde stroomvoorziening in de premetrotunnel te herstellen. Die kwam donderdagnacht over 350 meter naar beneden tijdens werken van een aannemer. Na twee testritten is het licht om 12 uur deze middag op groen gezet". 

350 meter stroomkabels

Bij werken in de premetrotunnel raakte de stroomvoorziening van de bovenleiding in de nacht van woensdag op donderdag ernstig beschadigd over een lengte van 350 meter. Hierdoor was het tramverkeer van het stadscentrum naar Linkeroever onderbroken. Het ging om de tramlijnen 3, 5, 9 en 15 en de premetrostations Meir, Groenplaats en Van Eeden. 

Meest gelezen