Mooi nazomerweer op komst: tikken we dinsdag weer de 30 graden aan?

Er is mooi nazomerweer op komst: vandaag en morgen is er nog kans op een buitje, maar vanaf zondag gaat het kwik stilaan de hoogte in. Dinsdag kan het in de Kempen zelfs weer 30 graden worden. 

Maar eerst ontstaan er vanmiddag nog enkele stapelwolken waaruit links en rechts een bui kan vallen. De maxima gaan van 16 à 17 graden in de Ardennen tot 18 à 20 graden elders. In het weekend krijgen we maxima rond 20 graden, gevolgd door nazomerweer vanaf maandag, meldt het KMI

Vanavond en vannacht is er enkel in het westen nog kans op een bui. Elders zijn er brede opklaringen. De minima schommelen van 6 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan zee.

Morgen begint zonnig met wat wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelt er zich stapelbewolking en is er dan ook kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 18 of 19 graden aan zee en rond 20 graden in het binnenland. Zaterdagnacht is het droog en lichtbewolkt met minima tussen 5 en 11 graden.

Zondag zal zijn naam eer aandoen: het wordt een droge en vrij zonnige dag met enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen dan al naar zo'n 22 graden.

Nazomer

Maar de echte nazomer komt er begin volgende week: tot donderdag krijgen we mooi nazomerweer en is het veelal zonnig. Het kwik stijgt tot zo'n 25 graden in het centrum van het land. Op dinsdag kan het 28 graden worden en is een lokale 30 graden in de Kempen niet uitgesloten.

Tegen donderdagavond stijgt de kans op een (onweers)bui. Voor vrijdag zijn de verwachtingen onzeker. Waarschijnlijk bereikt een regen- en onweerszone ons land vanaf het westen. Het wordt nog zo'n 24 graden in het centrum.

De laatste weerberichten zijn te bekijken op onze weerpagina.

Meest gelezen