Motorrijder overleden na aanrijding met trein in Sint-Agatha-Berchem

In Sint-Agatha-Berchem bij Brussel is deze amiddag een motorrijder om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een trein.

De feiten speelden zich vrijdagnamiddag af aan de overweg ter hoogte van de Nestor Martinstraat in Sint-Agatha-Berchem bij Brussel. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Volgens getuigen reed de motorrijder voorbij enkele auto's die aan de slagboom stonden aan te schuiven maar wilde hij nog snel oversteken. Net op dat moment reed er een trein met een 40-tal passagiers aan boord voorbij.

Slagboom functioneerde normaal


Frederic Petit van Infrabel :"Volgens de eerste bevindingen op het terrein zouden de slagbomen normaal gefunctioneerd hebben. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Helaas een spijtig dodelijk ongeval. Ik zou nogmaals alle weggebruikers willen oproepen om de verkeersregels altijd en overal te respecteren."

Het treinverkeer tussen Brussel-Denderleeuw was lange tijd onderbroken. De NMBS legde al die tijd pendelbussen in. 

Meest gelezen